En İyi 8 WordPress Abone Ol Eklentisi

rzaozturk tarafından tarihinde yayınlandı

WordPress bültenleri abonelerinizin epostalarına direkt olarak içerik yollamak için harika bir yöntemdir. Aboneleriniz sunacağınız şeylere zaten ilgi duymaktadır. Eğer yeni bir ürün piyasaya sürüyorsanız veya içerik yayınlıyorsanız bunları direkt olarak hedef kitlenize pazarlamış olursunuz! İşinizi kolaylaştırmak için sizin için en beğendiğimiz sekiz adet WordPress abone ol eklentisi seçtik.

Bşalamadan önce bilmeniz gerekir ki bültenler RSS feed‘lerden farklıdır. Bültenler posta listenizdeki kişilere özel içerik yollarken RSS onları sadece yeni yazılar hakkında bilgilendirir.

En İyi 8 WordPress Abone Ol Eklentisi

Bir bülten hizmeti oluşturmak hem eposta pazarlama eklentisi, hem de form üretici gerektirir. Size bu listeden en iyi WordPress abone ol eklentisini seçmenize yardımcı olacağız.

1. Newsletter

Tür: Eposta pazarlama
Öne çıkan özelliği: Adil ücretlendirilmiş planlar (güçlü ücretsiz plan)
Ücret: Ücretsiz, Blogger (394.9 TL), Agency (1511,3 TL) *bir defaya mahsus

Adın da anlayacağınız gibi bu WordPress abone ol eklentisi bir bülten kampanyası için her şeyi sunar. Sürükle-bırak arayüzüyle içerik yaratabilir, sınırsız sayıda bülten yollayabilir ve sonuçları kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Ayrıca yeni içerik hakkında otomatik bildirimler de yollayabilirsiniz. Ancak RSS Feed’inizle çakışmamasına dikkat etmeniz gerekir.

Bu abone olma eklentisi premium özelliklere ihtiyaç duymadığınız sürece ücretsizdir. Bu özellikler ise: 1-yıllık destek, çoklu site entegrasyonu ve 18’den fazla profesyonel uzantılar.

Bu eklentinin bir eposta pazarlama hizmeti olduğunu unutmayın. Bu, bir eylem çağrısı formu yaratmak için ekstra bir eklenti yüklemeniz gerektiği anlamına geliyor. Ayrıca bu eklenti varsayılan olarak Contact Form 7 ile entegredir. Ancak eğer isterseniz başka form platformlarına da rahatlıkla geçebilirsiniz.

Bu eklenti sürekli gelişmekte ve yeni özellikler eklenmektedir. Bunlar olurken abonelik formunuzu yaratın, bunu bir bileşen olarak yerleştirin ve rakamların artışını izleyin!

2. MailChimp for WordPress

Tür: Eposta pazarlama
Öne çıkan özelliği: Hepsi bir arada olması ve harika topluluk desteği
Ücret: Ücretsiz, Pro (60.4 TL), Grow (1203 TL) *aylık

MailChimp, çekici şablonlar yaratmanıza olanak sağlayan eposta oluştucusuyla tanınır. Bu eklenti güzel bir görünüşten fazlasına sahioptir. Panelinde çeşitli pazarlama araçları, sosyal medya reklamları için şablonlar, açılış sayfaları, kartpostallar ve abonelik formları yaratabilirsiniz.

Bu WordPress abone ol eklentisi Ninja FormsBuddyPress ve Event Manager gibi form oluşturucu eklentilerle entegre edilebilir. Bu eklenti, bazıları GitHub depo sayfasında mevcut olan kod parçacıklarını düzenlemeyle özelleştirmeye izin verir. Daha fazla yardıma ihtiyaç duyulursa bu eklentinin online topluluğu da daima yardım etmeye isteklidir.

MailChimp 2000’e kadar aboneye sahip olan listeler için ücretsiz. Eğer yeni başlıyorsanız bu harikadır. Ücretsiz planı A/B testi ve basit bölümlendirme gibi teknik özellikler sunar. Eğer premium plana geçerseniz daha fazla destek kanalları ve gelişmiş bölümlendirmeyle ödüllendirilirsiniz.

3. Jackmail Newsletters

Tür: Eposta pazarlama
Öne çıkan özelliği: Yerleşik Basit Posta Transfer Protokolü (SMTP)
Ücret: Ücretsiz (aylık 3000 eposta), Premium (yıllık 236.1 TL – 2355.4 TL arası), Business (yıllık 2597.6 TL – 4715.9 TL arası)

JackMail Newsletters WordPress abone ol eklentisi kontrol panelinizden bütün özelliklerine erişmenize izin verir. Üstelik kendi SMTP hizmetine sahip olduğu için bir Eposta Hizmet Sağlayıcısı kullanmanıza da gerek kalmaz. Bu eklentiyle bültenleri yönetmek hızlı ve kolay olacaktır.

Bu eklentinin kurucusu üzerinden düzenlenebilen 48 adet ücretsiz bülten şablonu alacaksınız. Kampanya yönetimi de oldukça düzenlidir. Geçmişte başarılı olan herhangi bir kampanyayı tekrarlayabilirsiniz.

İstatistiklere bakarken kafanızın karışmasına da gerek kalmaz. Analitik özelliği anlaması kolay raporlar sunar.

Ücretsiz planı kullanarak ayda 3000 eposta yollayabilirsiniz. Ne kadar fazla öderseniz o kadar fazla eposta yollayabilirsiniz. Toplamda aylık en fazla 600.000 epostaya kadar çıkabilirsiniz.

Diğer dikkate değer ücretsiz özelliklerse rehber yönetimi, otomatikleştirilmiş iş akışı ve sezgisel bir form oluşturucudur. Ancak, detaylı analiz seçenekleri ve öncelikli destek için premium plana geçmeniz gerekiyor. A/B testi iki planda da mevcut değildir.

4. OptinMonster

Tür: Form oluşturucu
Öne çıkan özelliği: Güzel şablonlar, gelişmiş özellikler, sağlam performans kaydı
Ücret: Basic (54.4 TL), Plus (115 TL), Pro (175.6 TL), Growth (296.7 TL) *aylık

OptinMonster size hem form, hem de fonksiyonellik verebilecek bir WordPress abone ol eklentisidir.

OptinMonster görsel olarak çekici formlar yaratmanıza yardımcı olur – popuplar, sürgülü menüler, kenar çubuğu bileşenleri ve daha fazlası. Sezgisel bir sürükle-bırak kurucusu kullandığın için hiçbir kodlama bilgisi gerekmez.

Bu eklenti çıkış eğilimi teknolojisi kullanır. Kullanıcının fare hareketlerini izler ve sayfayı terk etmelerinden önce formu görüntüler. Hangi formu kullanacağınızdan emin değil misiniz? Bir A/B testi yapın. Kitlenizi daraltmak için hedefleme parametreleri kurabilirsiniz.

Önceki üç eklentiye kıyasla bu eklenti bir form oluşturucu. Eğer bir bülten kampanyası yapmak istiyorsanız bu eklentiyi bir eposta pazarlama eklentisiyle entegre etmeniz gerekecektir. Neyse ki bu eklenti neredeyse her şeyle uyumludur.

Bu eklenti dönüşüm oranını %785’e kadar arttırabileceğini iddia etmektedir. 780 binden fazla kullanıcı ve Fortune 500 portföyüyle bu iddiaya inanmamak zor!

5. Icegram

Tür: Form oluşturucu
Öne çıkan özelliği: Kolay kullanım, yapışık marka adı olmaması, esnek özelleştirme
Ücret: Ücretsiz, Pro (587 TL), Max (889. 8 TL) *yıllık

Icegram güzel gözüken izinli formlar ve eylem çağrısı tuşları yaratmakta uzmandır. Mevcut varsayılan seçenekler popup formlar, üstbilgi/altbilgi barlar, toast bildirimler ve sürgülerdir. Kodlamasız her şey yapılabilir. Ancak gelişmiş bir kullanıcıysanız yapabileceklerinizin sınırı yoktur.

Icegram WordPress abone ol eklentisi bir form oluşturucudur bu yüzden bülten yollamak için bir eposta pazarlama eklentisine ihtiyacınız olacaktır. Bu eklentinin geliştiricisi size 2 adet yardımcı sunar: Email Subscriber (bülten hizmeti) and Rainmaker (şablon oluşturucu).

Çoğu kişi Icegram’ın ücretsiz planını kullanım kolaylığı yüzünden tercih eder. Ek olarak, eklenti neredeyse her eklentide bulunan “marka ismi ile üretilmiştir” satırı formunuzun hiçbir yerinde gözükmeyecektir. Hedefleme seçenekleri de ücretsizken, A/B testi ve çıkış eğilimi sadece Pro ve Max isimli planlarda mevcuttur.

6. Popup Builder

Tür: Form oluşturucu
Öne çıkan özelliği: yerleşik bir bülten yönetim paneli
Ücret: Starter (303 TL), Business (606.3 TL), Agency (1292.9 TL) *yıllık

Eğer popum formları sıkça kullanıyorsanız bu WordPress abone olma eklentisini kullanmayı düşünmelisiniz. Ücretsiz bir plana sahip olmamasına rağmen Popup Builder size yaygın seçenekler ve video popupları, iframe popupları ve iletişim popupları gibi premium uzantılar sunar.

Sadece çekici tasarımlar yaratmanızı sağlamaz ancak animasyonlu efektler de eklemenize izin verir. Popupların belli bir süre sonra veya sayfanın belirli bir kısmını kaydırdıktan sonra çıkmasını ayarlayabilirsiniz. Daha da önemli olan kısmı ise yerleşik bir bülten özelliğine sahip olmasıdır. Bunun sayesinde ekstradan bir eposta pazarlama eklentisini kullanmanıza gerek kalmaz.

Her planın ücreti eklentiyi yükleyebileceğiniz site sayısına göre değişmektedir. Planların hepsinde Gelişmiş Closing ve Hedefleme ve Analytics dahil olmak üzere bütün özellikler ve uzantılar mevcuttur.

7. Thrive Leads

Tür: Form oluşturucu
Öne çıkan özelliği: Güçlü yerleşik özellikler (Thrive Architect, SmartLinks)
Ücret: 1 lisans (405.9 TL), 5 lisans (587.7 TL), 15 lisans (890.7 TL) *bir defaya mahsus

Thrive Leads en iyi dönüşüm ve growth hacking (büyümenin kısa yolları) yöntemlerine dayalı olarak tasarlanmıştır. Hedefleme özelliklerini kullanarak kısa sürede önemli derece büyüme elde etmeyi bekleyebilirsiniz.

Bu WordPress abone ol eklentisi hem stil, hem de kullanıcı deneyimine odaklı Thrive Architect adlı özel bir kuırucuya sahiptir. Profesyonel görünümlü formlar tasarlamak oldukça kolay olacaktır. Mevcut olan 10 modelin hepsi özelleştirebilirdir. A/B testi özelliğinin kullanımı aynı derecede kolaydır, bu özellikle tasarımınızı, içeriğinizi, tetikleyicileri ve form türlerinizi test edebilirsiniz.

Ayrıca SmartLinks özelliği ziyaretçilerinizin abone olup olmadığını ayırt edebilir. İki gruba gösterilen formlar da farklı olacaktır. Kampanya yönetimine ilişkin olarak ise Thrive Leads, MailChimp ve Google dahil 30 adet bülten hizmetiyle entegre edilebilmektedir.

8. WP Subscribe Pro

Tür: Form oluşturucu
Öne çıkan özelliği: hafif olması, popup tetikleyici kontrolü ve popup animasyonlarına sahip olması, sınırsız renkler ve yüksek derecede özelleştirebilme
Ücret: 115.1 TL *bir defaya mahsus

Eğer sizin için fiyat/değer oranı her şeyden önce geliyorsa WP Subscribe Pro’ı seçmelisiniz.

Bu WordPress abone ol eklentisi çoğu rakibinden ucuz olmasına karşın güçlü bir eklentidir. Birçok önbellekleme eklentisiyle uyumlu olması bu eklentiyi daha da hızlı yapacaktır. SEO kullanımını teşvik eden birkaç oluşturucudan biridir. Sonuç olarak trafiğinizde – özellikle de bu eklentiyle birlikte bazı SEO eklentileri de kullanırsanız – bir artma bekleyebilirsiniz.

Bu eklenti ayrıca sizi tasarım konusunda hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Alıcı tasarımları ve animasyonlu efektleri mevcuttur. Ayrıca eklentinin elverişsiz olmaması için formunuzun için tetikleyici ve süre ayarlarını da ayarlayabilirsiniz. A/B testi sunulmasa da formu yayınlamadan önce ön izleme yaparak nasıl göründüğüne bakabilirsiniz.

En iyi kısmı ise bu eklentiyi şu anda WordPress kullanıcıları için ücretsiz olarak dağıtılması.

Sonuç

WordPress bülten yaratmak ve yollamak için harika bir platform olabilir. Abonelik formlarından postalama hizmetlerine kadar her şeyi tek bir pakette alabilirsiniz veya kusursuz bir karışım için farklı eklentileri seçebilirsiniz. Önemli olan neye ihtiyacınız olduğunu bilmektir.

Peki hangi eklentileri tercih etmelisiniz? Sizin için özetleyelim.

Eposta pazarlama eklentileri

  • MailChimp. Eposta pazarlama hizmeti deyince akla ilk gelen eklentidir. Eğer ücreti sizin için sorun değilse bu hepsi bir arada seçeneği kaçırmayın.
  • Jackmail Newsletters. Bu WordPress bülten abone ol eklentisi ücretsiz sürümünde bile bütün özellikleri sunan harika bir hepsi bir arada çözümdür. Ücretsiz planla yollayabileceğiniz eposta sayısı sınırlıdır.
  • Newsletter. Bu eklenti hem düzgün özellikler, hem de daha ucuz planlar sunduğu için yeni başlayanlar için harikadır.

Form oluşturucu

  • OptinMonster. Genel kullanım için en geniş kapsamlı seçenektir. Kullanımı kolay ve esnektir
  • Icegram. Eğer üzerinde marka isimleri bulunmayan güzel gözüken tasarımlar yaratmak istiyorsanız bu eklentiyi seçmelisiniz. Pro kullanıcıları ayarlardan optimizasyonu daha da arttırabilir.
  • Popup Builder. Bu yerleşik bülten paneli başka bir eklenti yükleme ihtiyacını ortadan kaldırır. Eğer bu işlemi basit tutmak istiyorsanız bu eklentiyi tercih etmelisiniz.
  • Thrive Leads. Eşsiz hedefleme özellikleriyle tanınır. Esas hedefi dönüşüm olan herkes için tavsiye edilir.
  • WP Subscribe Pro. Bütçesi düşük olan yeni başlayanlar için bu eklenti herhangi bir önemli özelliği kaçırmadan oldukça tasarruf yapmalarını sağlayacaktır.

İşte bu kadar. Bu makalede size favori WordPress bülten eklentilerimizi sunduk. Artık eposta listelerini yaratmaya başlamak için sıra sizde!


0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir